Baby- en

kinderuitvaart

Als je kind overlijdt, is dat onvoorstelbaar. Geen kind is zo aanwezig in een gezin als het kind dat er niet (meer) is (rouwexpert Manu Keirse). Bij het overlijden van een kind komt veel ongeloof, machteloosheid, frustratie naar boven. Het klopt gewoon niet. Je leven staat stil. En dan die uitvaart. Het laatste wat je wilt, is van alles moeten. Daarom ondersteun ik jullie in aanloop naar de uitvaart en op de dag van de uitvaart. Samen bekijken we wat jullie zelf willen én wat ik voor jullie kan doen. 

Ondersteuning bij een passend afscheid

Bij een uitvaart moet veel worden geregeld. Dat werk kan ik uit handen nemen, zodat jullie je kunnen richten op wat écht belangrijk is. Denk aan de wettelijke formaliteiten en administratieve zaken. De contacten met de begraafplaats of het crematorium en het regelen van kaartjes. Veel regelwerk is bij elke uitvaart ongeveer hetzelfde. Toch vraagt een baby- en kinderuitvaart soms om een andere kijk op dingen. En er zijn bovendien andere mogelijkheden. Ik kan je adviseren over:

Verzorgen en opbaren

Het is fijn om zelf je kindje te verzorgen en het zelf te wassen en aan te kleden. Je kan je kind dan nog even dicht bij je houden. Bij een onvoldragen kindje of een stilgeboorte is de watermethode een mooie manier van opbaren. Hierbij leg je jouw kindje in het water, waar het de houding zoals in de buik aanneemt. Is dit niet mogelijk of niet passend voor jullie? Dan kijken we samen naar andere mogelijkheden. Dat hóeft geen kist te zijn. Je kan je kindje bijvoorbeeld liefdevol in een omslagdoek in een mandje leggen. Of in iets dat je zelf hebt gemaakt.

Herinneringen

Herinneringen kunnen je erg helpen het verlies te dragen. Maar soms zijn er nog niet veel herinneringen. Dan kan het heel waardevol zijn foto’s en filmpjes te maken in de week van het afscheid en op de dag van de uitvaart. Ook voor broertjes en zusjes die nog jong zijn, kan dit fijn zijn. Zij zullen het verlies herinneren in de beleving van de leeftijd die ze nu hebben. Met beelden kunnen zij de herinnering later aanvullen. Er zijn ook andere waardevolle, tastbare herinneringen mogelijk. Zoals kleding, een favoriet speeltje, een haarlokje of een hand- en voetafdrukje.

Invulling van het afscheid

In aanloop naar de uitvaart geven we het afscheid steeds meer vorm. Wil je het afscheid houden in kleine kring óf omringen jullie je graag met veel mensen? Als je kindje wat ouder is, dan is de groep van betrokken mensen meestal groter. Denk aan familie en naasten, maar ook aan klasgenoten en leraren, teamgenoten van de sportvereniging. Je kan kiezen voor een gezamenlijk afscheid, maar ook voor een apart moment voor klasgenoten en de kinderen de sportclub aangepast aan hun leeftijd.

Uiteindelijk komt het moment dat je je kindje naar de laatste rustplaats moet brengen. Ook daarover adviseer ik je graag. Je kan dat zelf doen in je eigen auto, met misschien wel je kindje op schoot. Maar je kan ook kiezen voor een mooie auto óf voor een paardenkoets.

Samen zorgen we voor een kleurrijk afscheid

24/7 bereikbaar

btw-id: NL003805469B97

KvK: 83327576