Tarieven &
uitvaart-verzekeringen

Wat kost een uitvaart? Dat hangt helemaal af van de invulling van de uitvaart en de afscheidsbijeenkomst. Toch een aantal richtlijnen: Een uitvaart met een afscheidsbijeenkomst kost al snel tussen de 6.000 euro en 10.000 euro. Dit kan natuurlijk altijd duurder. Maar met een beetje creativiteit en wellicht een paar kleine concessies kan het ook voor minder.

Transparante nota

Je kunt bij mij vertrouwen op een transparante nota. Daarop staat wat alles kost en wat ik daarvoor doe. Ik werk zonder provisie op de producten en diensten van andere partijen, zoals de kist, het drukwerk, het rouwvervoer en de catering. Ik bereken mijn inkoopkosten dus één op één aan jou door. Verder ben ik niet gebonden aan vaste leveranciers en adviseer je dus onafhankelijk. Niets staat een waardige uitvaart in de weg.

De tarieven

Mag ik de uitvaart voor jullie begeleiden? Dan kan je me per uur betalen óf kiezen voor het basistarief. In alle tarieven zitten inbegrepen: mijn overheadkosten, basismateriaal voor de verzorging en reiskosten (tot 75 kilometer per dag).

Een gemiddelde uitvaart begeleiden kost 25 tot 30 uur. Dit hangt af van de invulling van de uitvaart en vele andere factoren. Wil je graag weten waar je aan toe bent en kijk je liever niet steeds op de klok? Dan is het prettig om gebruik te maken van het basispakket. Gaat het om een bescheiden uitvaart, is er weinig budget óf doen jullie veel zelf? Dan is het uurtarief misschien voordeliger.

Kies zelf jouw uitvaartbegeleider

Betaal je de kosten van de uitvaart vanuit een uitvaartverzekering? Weet dan dat je altijd vrij bent om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Of je nu een natura- of een kapitaalverzekering hebt.

Mijn ervaring met naturaverzekeringen is dat je vaak standaardproducten krijgt en veel moet bijbetalen als je voor iets persoonlijks kiest. Zoals een kaart met foto of een net iets andere kist. Soms is het dan zelfs goedkoper om de polis te laten afkopen en het geld te gebruiken voor een persoonlijke uitvaart met producten, via mij óf andere leveranciers.

Basispakket – € 1.750,00
Uurtarief – € 75,00

Wensengesprek/kennismaking – Gratis Uitwerking/begroting wensengesprek – € 75,00*
Assistentie – Op aanvraag

* Deze kosten breng ik in mindering als
ik de uitvaart mag begeleiden.

Welke begeleiding zit in het basispakket?

Kennismakingsgesprek

Is de verwachting dat jijzelf of een naaste op korte of langere termijn komt te overlijden? Dan kan het fijn zijn om al wat zaken voor te bereiden, ook al denk je er misschien liever niet over na. Onze tip: maak kennis met één of meerdere uitvaartbegeleiders. Zo ontdek je of er een klik is én of de werkwijze je aanspreekt.

Zorg voor de overledene tot de dag van de uitvaart

Is de overledene verzorgd en opgebaard? Dan kom ik regelmatig of zelfs dagelijks bij de overledene kijken hoe het gaat met het lichaam. Zo nodig verzorg ik de overledene. Goed om te weten: de laatste verzorging en het opbaren zijn niet inbegrepen in het basistarief. Dit komt omdat de verzorging soms al is gedaan door de verpleging, naasten of nog een ander.

Wensen en mogelijkheden bespreken en de uitvaart organiseren

We bespreken samen de wensen en mogelijkheden voor de uitvaart en zetten de grote lijnen voor de dag van de uitvaart uit. In de loop van de week geven we jullie wensen steeds meer vorm. We werken die steeds iets verder uit en leggen ze vast.

Verzorging van een rouwkaart, advertentie of andere vorm van kennisgeving

Al vrij snel na het overlijden is het wenselijk een rouwkaart, advertentie of andere vorm van kennisgeving of uitnodiging voor de uitvaart te versturen of te publiceren.

Ik kan je helpen met de inhoud en met het vormgeven van de kaart, advertentie of uitnodiging. Ook kan ik zorgen dat de kaarten worden gedrukt en de advertentie wordt gepubliceerd.

Uitwerken plannen en opstellen van een transparante begroting

Ik werk alle afspraken uit en maak een planning. Ook zorg ik voor een transparante begroting.

24/7 bereikbaar

De dagen voorafgaand aan de uitvaart kan je mij 24 uur per dag bereiken. Want niets is zo vervelend als je onnodig zorgen maken, terwijl het verlies van de dierbare jouw aandacht en energie nodig heeft.

Formaliteiten en administratieve zaken

Bij formaliteiten en administratieve zaken rondom de uitvaart moet je denken aan de aangifte bij de burgerlijke stand, diverse formulieren voor de uitvaart opstellen, bestellingen en reserveringen, en dergelijke.

Afspraken maken en contacten leggen met derden

Ik maak afspraken en leg contacten met verschillende organisaties en partijen. Zoals het crematorium, de begraafplaats, de cateraar, de voorganger, de drukker, de vervoerder, de muzikant.

Begeleiding op de dag van de afscheidsbijeenkomst en de uitvaart

Het is zover: de dag van de afscheidsbijeenkomst en de uitvaart. Die dag begeleid en ondersteun ik de nabestaanden én regel ik zaken zoals vervoer, routes, zitplekken, muziek, foto’s en filmpjes, kaarsen en andere spullen die meegaan naar de bijeenkomst. Zo zorg ik voor een soepel verloop van de dag, zodat jij als nabestaande je kan concentreren op een goed en waardig afscheid van de overledene. Een afscheid waarop je met een goed gevoel kan terugkijken.

Nazorg

Een aantal weken na de uitvaart kom ik langs voor een nagesprek. Dan kijken we samen terug op de week van de uitvaart. Ook hoor ik graag of je nog ondersteuning nodig hebt, bijvoorbeeld bij het opstellen en laten drukken van een bedankkaartje, het plaatsen van een dankbetuiging of andere ondersteuning. Ook kan ik je verwijzen naar leveranciers van grafbedekking of asbestemming.

Mogelijke kosten buiten het basispakket die per uur worden berekend

 • Begeleiden: condoleance, afscheidsbijeenkomst,
  avondwake, op een andere dag dan de dag van de uitvaart, e.d.
 • Voorbereiden: een inhoudelijke rol van mij bij een afscheidsbijeenkomst
 • Laatste verzorging: samen met naasten of samen met een collega-uitvaartbegeleider
 • Ondersteunen: bij of het afwikkelen van de uitkering van de uitvaartverzekering

Overige mogelijke kosten

 • Laatste verzorging door een andere partij
 • Specialistische verzorging (lichte balseming/thanatopraxie, pacemaker verwijderen, hechten, e.d.)
 • Opbaarproducten (koeling, Bio Sac 200, graszoden)
 • Opbaarlocatie
 • Kist, mand, draagbaar, wade
 • Overbrenging en vervoer
 • Drukwerk, opmaakkosten en verzendkosten
 • Extra begeleiding/assistentie wanneer nodig
 • Locatie voor condoleance, afscheidsbijeenkomst
 • Begraven en grafrechten
 • Crematie
 • Catering
 • Bloemstukken, bloemenband
 • Foto- videograaf en of opnamekosten
 • Muzikanten, ritueelbegeleiders, sprekers, dragers
 • Acte van overlijden en andere gemeentelijke documenten (indien nodig)
 • Condoleancemap
 • Herinneringsproducten, zoals: herinneringsdoos, kaarten, speciale sieraden, beeldjes, knuffels, boom of plant
 • Grafbedekking of asbestemming

Samen zorgen we voor een kleurrijk afscheid

24/7 bereikbaar

btw-id: NL003805469B97

KvK: 83327576